Lista mea de bloguri

miercuri, 30 aprilie 2014

Interviu cu boxerul categoriei super-grea MIHAI NISTOR, in "SPORTUL BĂCĂUAN" nr 32

Îmi doresc mult o calificare la Olimpiadă şi să vin de acolo cu o medalie

MIHAI NISTOR, poate cel mai talentat produs al boxului românesc  din ultimii ani.
El este creditat chiar de RELU AURAŞ cu şanse la o medalie la viitoarea Olimpiadă de la Rio. Parcursul său bun în WSB pare să îl propulseze către o medalie de genul celei de care ne vorbeşte maestrul Relu Auraş.Întâlnirile se dispută între echipe internaţionale formate din câte cinci pugilişti, victoria fiindu-i atribuită grupării care obţine cele mai multe succese individuale.
La doar 22 de ani -a învins la puncte pe unul dintre cei mai titraţi boxeri în activitate, italianul Clemente Russo (30 de ani).Russo este a doua mare victimă a lui Nistor. La Europenele din 2011, unde a cucerit bronzul, românul l-a învins în sferturi pe britanicul Anthony Josua, cel care devenea apoi, în 2012, campion olimpic la supergrea. 
Nistor a boxat şi în cadrul proiectului World Series of Boxing (WSB), lansat de AIBA pentru a face trecerea către profesionism. Băcăuanul a fost legitimat la Astana Arlans, câştigătoarea competiţiei, echipa făcând parte din cadrul unui club sportiv care are un buget impresionant de 100 de milioane de dolari.Mihai Nistor l-a învins pe reprezentantul Cubei în finala supergreilor  José Larduet, medaliat la multe competiţii internaţionale. Anterior, în semifinale, Nistor l-a executat pe egipteanul Madian Issa Ahmed, dintr-o ţară cu boxeri foarte puternici la categoriile mari.
De curând, Mihai Nistor (antrenor Relu Auraş) în prezent la echipa italiană Thunder Dolce&Gabanna, la categoria sa super-grea  a reuşit un rezultat mare câştigând în meciul decisiv împotriva lui Paul Koon de la echipa gazdă USA Knockouts.
Meciul a avut loc la Miami (SUA).Astfel, Thunder Dolce&Gabanna a  învins cu 3:2 echipa gazdă USA Knockouts, în cadrul World Series (CM al cluburilor, organizat de AIBA, în sistem non-amator). Nistor a disputat meciul decisiv, când scorul era egal, 2-2, după: Eros Correa – Iuliano Gallo 3-0 (cat. 52 kg); Daquan Mais – Robson Conceicao 3-0 (cat. 60 kg); Souleimane Diop Cissoko – Vincezo Mangiacapre 3-0 (cat. 69 kg)şi Michel Bourges de Souza – Abdelhafid Benchabla 0-3 (cat. 81 kg). Nistor şi-a dominat clar adversarul, Paul Koon, şi a fost singurul din toată gala care a învins înainte de limită, prin abandon în repriza a treia (meciurile sunt prevăzute pentru cinci reprize).
În clasamentul individual al supergreilor, Nistor ocupă locul 4, cu 2 victorii
și 0 înfrângeri, 194 puncte; pe primele 3 locuri: 1. Plevako (Ukraine Otamans) 2. Hrgovic (Astana Arlans, înlocuitorul lui Nistor la formaţia kazahă, campioană mondială în 2013) 3. Erik Pfeifer (Team Germany).

1. Mihai, la ce vârstă ai început să practici boxul?
        Am început să practic boxul la vârsta de 16 ani!

2.La început a fost doar pasiune, acum?
  Boxul a fost, este şi va fi pasiunea vieţii mele indiferent de parcurs, întîmplări sau consecinţe.

3.Cine te-a descoperit?

Am fost descoperit de antrenorul Nicolae Chipirog care m-a lansat la CS Nicolina Iaşi.


4.Cum este să fii antrenat de maestrul  Relu Auraş? Cât de mult te influenţează  faptul că lucrezi cu un asemenea profesionist?
 Maestrul Relu Auraş mi-a întins o mână exact în momentul în care aveam mai mare nevoie. În altă ordine de idei este extraordinar să lucrez cu un profesionist! Are o influenţă  mare şi pozitivă atât asupra mea cât şi  asupra boxului românesc

5. Acum activezi şi te antrenezi cu echipa Thunder Dolce&Gabanna.Ce este diferit de ceea ce ai făcut până acum? Diferă foarte mult condiţiile de antrenament?
Diferă totul. Planul de pregătire este diferit, bineînţeles că diferă condiţiile de pregătire cât şi chiar  mentalitatea antrenorilor!

6.Te mai întorci la Bacău?
. Sigur ca m-a întorc!

7.Vorbind de box, ai emoţii mari înaintea unui meci?
Orice sportiv are emotii înaintea  unui concurs dar e normal acest lucru. Eu încerc doar să le controlez cât de mult pot, este
 
8.De ce are nevoie un tânăr care se gândeşte să practice acest sport?
In primul rând trebuie sa fie făcut pentru asta. In al doilea rând trebuie sa își dorească lucrul asta trebuie sa aibă un scop!

9.Cite ore pe zi te antrenezi inainte unui meci? dar in rest?
Când începem pregătirea facem 2 ore jumătate. Înainte de meci facem o ora!

10,Ai un vis de a lupta cu cineva anume?
Am luptat cu cei mai tari boxieri din lume!

11.Care este atuul tau?
Dorinţa de a câştiga!

12.Ai un idol în box?
 Mike Tyson

13. Fratele tau este si el sportiv?
Da,este sportiv! Practica Rugby şi actualmente activează  la LPS Focşani.

14 .Care sunt momentele cele mai frumoase din viaţa ta sportivă de până acum?
Primul moment fericit a fost când am ieşit campion naţional la seniori în anul  2010 la Bacău, apoi când am reuşit să obţin medalia de bronz la campionatul european din Ankara. Ca orice sportiv care se respectă ţin foarte mult să obţin VICTORIA , şi odată obţinută nu pot să mă declare decât fericit.

15.Unde vei lupta in viitorul apropiat şi cu cine?
Voi lupta aici in Italia alături de echipa mea contra  echipei Azerbaidjanului.

16. Ce  obiective ţi-ai fixat?pe termen scurt şi lung……..
 Pe termen scurt mi-aş dori foarte mult să câştigăm turneu WSB iar pe termen lung îmi doresc mult o calificare la Olimpiadă şi să vin de acolo, bineînţeles, cu o medalie; ar fi unul dintre visele mele mari care devin realitate.

17.Anul acesta vei termina cursurile liceului “Grigore Tabacaru” din Bacău ...ce ai de gând după aceea?
Evident că îmi doresc să continui tot cu sportul şi, mi-aş dori în acest sens, să mă înscriu la Facultatea de Sport din Bacău.

18.Ştiu ca eşti o persoană activă  chiar şi pe facebook, te ajută să te deconectezi?
 Da, destul de mult……..facebookul mă ajută să mă relasez aş putea spune

19.Ai prieteni buni în rândul boxerilor?
Da, ne înţelem destul de bine  şi  chiar am prieteni buni printre boxeri….spre exemplu Maike Cioacă, Alexandru Cuciureanu, Mirel Jutaru, Bogdan Juratoni şi mulţi alţii.

20. În 2013 ai fost desemnat cel mai bun sportiv al clublui SCM Bacău ba chiar ai primit o distincţie şi din partea revistei noastre “Sportul Băcăuan” ca să vorbesc doar de ultimele două; cum te influenţează astfel de recompense?
Evident că nu  pot decât să mă influenţeze pozitiv, mă motivează suplimentar şi mă ambiţioneză să îmi doresc şi mai mult victoria.

21. Un cuvânt de salut pentru băcăuanii iubitori de box şi „Sportul Băcăuan”?
Vreau să salut toţi băcăuanii si iubitorii boxului! Vreau să le dau  chiar şi un sfat: să îşi îndrume copii sa facă sport, nu neaparat de mare performanţă dar sportul este vital  pentru sănătatea lor şi pentru a face faţă cu brio ritmului de  viaţă de zi cu zi!!!!
Dumneavoastră personal vreau să vă multumesc pentru tot ceea ce faceţi pentru mine, pentru noi sportivii şi sportul băcăuan. Vă doresc să ajungeţi la cât mai  multe numere, succes şi doresc  o  viaţă lungă “Sportului Băcăuan”.
 Mihaela Băbuşanu Amalanci





























Mihaela Băbuşanu Amalanci acordându-i distincţia pentru cel mai bun sportiv al Municipiului Bacău în anul competiţional 2013, din partea revistei "Sportul Băcăuan"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu